wazebanner

Waze

De voorbije 6 maanden ben ik heel wat onderweg geweest. Iets meer dan 25 000km om precies te zijn. Op zich niets wereldschokkend, maar toch veel meer dan ik gewoon ben.
Het traject Erpe-Mere – Antwerpen en terug heeft voor mij geen geheimen meer. E17, E34, Antwerpse ring, ik heb ze allemaal gehad…

Nu waren er gedurende die periode ook meerdere keren wegenwerken. Uiteraard, we zijn hier nog steeds in België, dus hoe kan het ook anders? Mijn gps duidt in de meeste gevallen wel aan of er werken of files zijn op mijn route, maar ik had nooit een idee hoe ernstig het was, en alternatieve routes automatisch voorstellen was ook niet altijd ideaal (iedereen neemt die routes).
Daarom heb ik de app Waze nog eens een kans gegeven. Enkele jaren geleden had ik die al eens ontdekt, maar omdat ik toen te weinig kilometers deed om er het nut van in te zien, had ik het al snel afgevoerd.

Vandaag de dag moet ik bekennen dat ik eigenlijk niet meer zonder de baan zou opgaan. Zowel korte als lange afstanden, altijd was er wel iets waardoor ik een kleine tijdwinst kon boeken. Zo was er enkele weken geleden (opnieuw) ernstige hinder toen ik van Brussel kwam. Duh! Mijn gewone gps gaf aan dat er file was, en daar stopte het. Waze was echter ook ingesteld en die stelde me automatisch een alternatieve route voor langs een of andere parallelweg waardoor ik maar liefst 25 minuten van de oorspronkelijke aankomsttijd heb kunnen afdoen. Ideaal, want zo was ik mooi op tijd op mijn volgende afspraak.

Dit is maar één voorbeeld uit de voordelen die Waze te bieden heeft. Omdat het eigenlijk een sociale tool / sociaal netwerk op zich is, en de gebruikers zowel files, gevaarlijke situaties als mobiele controles zelf kunnen melden, is de correctheid en up-to-date frequentie van de gegeven echt ongelofelijk goed, zélfs in België.
Oh ja, van zodra je een account hebt is de service ook te raadplegen via je browser op pc of Mac, zodat je ook op voorhand de meest up-to-date verkeerssituatie kan zien.

Een echte aanrader dus! Ik zou het zeker en vast eens proberen! Want het beste van allemaal is dat deze tool 100% gratis is! Downloaden dus die handel op de website van Waze.

De nieuwste update heeft trouwens ook enkele leuke sociale features.

Groeten,
Deefken

Leave a Comment