Short_Image

Short, een geweldige app voor mensen met weinig tijd..

De dag van vandaag krijgen we te maken met een overvloed aan data. Nieuwssites, Twitter, Facebook, RSS-feeds,… In die overvloed aan nieuws en data is het ongelofelijk moeilijk het overzicht te houden, laat staan alles te lezen. Meer dan de helft wordt zelfs al helemaal niet gelezen. Daar is nu een oplossing voor. Short.

Short (www.shortapp.co) is een app die beschikbaar is voor iOS en al het nieuws dat je interesseert gaat sorteren op tijd die nodig is om het te lezen. En die sortering die nog interessanter is dan ze op het eerste zicht lijkt.

“When you have time, don’t waste it” is een van de motivaties van de app. Je staat de wachten op de bus, op de trein, of hebt even tijd tussen 2 afspraken? Filter gewoon op een bepaald aantal minuten, en je krijgt direct te zien wat je precies kan lezen binnen die periode. Van zodra je het gelezen hebt vink je het aan, en krijg je meer en meer overzicht in je steeds groeiende leeslijst van artikels en informatie.

Hoe werkt het nu precies?

Zeer simpel (uiteraard). Je koppelt de apps met je favoriete read-it-later app zoals Pocket, Instapaper, Readability of ReadingPack en je bent vertrokken!

Op Newsmonkey kan je (uiteraard) heel wat interessante artikels die je zeker eens zou moeten lezen, maar op dat moment geen tijd hebt. Je voegt deze artikels toe aan je read-it-later app, en Short doet de rest. De app haalt automatisch je opgeslagen items op en je kan direct aan de slag.

Read-it-later apps?

Er zijn heel wat read-it-later apps beschikbaar. Voor mij persoonlijk is Pocket zeker een aanrader. Deze is niet alleen multi-platform (Android, iOS, browser), het is ook zeer populair. Met 12 miljoen gebruikers en ondertussen meer dan 1 miljard opgeslagen items kan je ook rekenen op een integratie met meer dan 500 apps waaronder Twitter, Tweetbot, Feedly, Flipboard en zoveel meer.
Er zijn trouwens nog heel wat andere manieren om items in je read-it-later service te krijgen indien je gebruikt maakt van IFTTT.com, maar dat zou ons in dit artikel te ver leiden.

Ik ben fan! Aan diegene die het willen uitproberen, veel leesplezier!

De app is te downloaden via www.shortapp.co of in de App store.

Groeten,
Deefken

Dit blogbericht is ook te lezen op Newsmonkey

Leave a Comment