evernote_ipad_wallpaper

Evernote, the notes you have always with you

Evernote, alweer zo’n notitie app.. goh, niet echt eigenlijk. Evernote is meer dan een gewone notitie app. Helemaal in het begin zag ik het verschil niet met een gewone notitie app, en al zeker niet met de manier van notities maken. Je hebt notitiestapels, notitieboeken en dan nog eens de notities zelf. Hoe in godsnaam kan je hier dan een duidelijke structuur in brengen. Het begin was misschien wat moeilijk, maar na verloop van tijd is het echt een onmisbare tool geworden!

Laat me eerst duidelijk zijn, elk concept van Evernote in 1 blogbericht samenvatten is onmogelijk. Daarom ga ik me beperken tot waarvoor ik het allemaal gebruik. En dat is echt heel wat.

Synchronisatie

Wat is makkelijker dan alles wat je noteert letterlijk altijd bij je hebben. Notities of gewoon een foto maken via je smartphone worden onmiddellijk gesynchroniseerd met je tablet en laptop. De synchronisatie is echt indrukwekkend, maar de dag van vandaag verwachten we uiteraard niets anders meer.

Soorten notities

Dit is waar Evernote echt boven de rest uitsteekt. Het stopt niet bij gewoon notities maken op je device en die kunnen raadplegen op andere devices… Evernote geeft je echt de kans om veel meer te doen dan dit. Teksten ingeven, foto’s maken van iets en deze opslaan in een notitie. Een foto nemen van een tekstdocument via de document-modus in de app en deze als een geoptimaliseerde foto opslaan in Evernote. Die wordt automatisch door het OCR-systeem geanalyseerd wordt en volledig doorzoekbaar is. Een foto nemen van een geschreven notitie, die volledig geanalyseerd wordt en vervolgens ook opnieuw doorzoekbaar is. Een foto nemen van een visitekaartje en dit in je notities opslaan, waarbij de app automatisch de gegevens herkent en naam, adres, bedrijf, telefoonnummer als data opslaat. Alles is gewoon mogelijk.

Ik heb het dan trouwens ook nog niet gehad over lijstjes, herinneringen en tags… dat is misschien voor een volgende blog.

Doorzoekbaarheid

Ik had het er eerder al over, maar doorzoekbaarheid en informatie terugvinden is ook zeer belangrijk en makkelijk. De zoekfunctie doorzoekt zowel je notities als foto’s als handgeschreven notities. Alles wordt geanalyseerd en is op die manier dus ook doorzoekbaar.

Extra’s

Dit heel kort wat de app betreft, daarnaast zijn er nog heel wat hulpmiddelen die het echt een plezier maken om met Evernote te werken. De Evernote Web Clipper, Skitch om afbeeldingen te annoteren, Penultimate om letterlijk digitaal te schrijven op je tablet, Evernote Food om al je recepten bij te houden,… en natuurlijk ook de Moleskine notitieboeken en andere producten.

Conclusie

Niet twijfelen, downloaden die handel! iOS, OS X, Android, Windows,… voor elk platform is een oplossing! En oh ja, het is helemaal GRATIS.

Groeten,
Deefken

Leave a Comment