netflix-belgie

En… hoe zit het met Netflix?

Het was vorige week een ontzettend drukke week. We hadden zoals in de andere blogpost te lezen een lancering van iOS8, maar waar letterlijk iedereen naar uitkeek was de lancering van Netflix in België. Er waren geruchten (waar ik persoonlijk ook op hoopte) dat dit maandag zou gelanceerd worden, maar het geduld werd nog iets langer op de proef gesteld tot vrijdag. Klokslag 0u00 (zelfs enkele minuten vroeger) was het mogelijk om je een (Belgisch) account aan te maken op Netflix. Een wereld die open gaat voor velen, een grote stap vooruit voor alles wat met televisie en films te maken heeft.

Statistieken

Netflix op zich is ontzettend populair in Amerika en in de rest van de wereld waar deze dienst al beschikbaar is, dit ondertussen in maar liefst 40 landen. Na het tweede kwartaal in 2014 zouden ze 50 miljoen abonnees hebben wereldwijd. Hun doel is om tegen 2020 dit aantal te verdubbelen tot 100 miljoen gebruikers, wat overeen zou komen met 1/3 van alle gezinnen in elk land waar ze actief zijn.


© Digitala TV Research.. Een projectie van het aantal abonnees (subscribers) in miljoen tegen 2020.

Platformen

Het Netflix product op zich is ongelofelijk sterk. Een van de grootste voordelen is dat het meerdere platformen ondersteunt. Smartphones, tablets, consoles zoals Wii en PlayStation, Apple tv, smart tv’s,laptops,… op gelijk welk toestel heb je de mogelijkheid om je favoriete film of serie te streamen. Zelf gaat bij je account ook bijgehouden worden waar je precies gestopt bent op het ene platform, waardoor je op het andere platform eenvoudig kan verder kijken waar je gestopt was. Ideale situatie dus om geen enkele scene te missen. Zelf maak ik vooral gebruik van de wissel tussen iPhone, iPad en Apple TV, maar binnenkort neem ik ook de app op de smart tv vast en zeker in gebruik.

Inhoud

Over de inhoud is al heel wat gezegd en geschreven. Ik ben geen grote kenner van films en series, dus ik ga me er ook niet over uitspreken. Wat ik wel weet is dat er zeker en vast wat content is dat ik zou willen zien en voor mij zeer relevant is. Veel series zijn ‘van horen zeggen’ zeer goed, maar heb ik nooit echt gevolgd of bekeken. Ideale moment, en vooral ideale manier om dit wel te beginnen doen.

Orange is the new black, Breaking Bad, Californication, Prison Break (ja inderdaad..), House of cards, How I met your mother, Lost, Dexter, Homeland,.. Allemaal zaken die op mijn lijstje staan . Velen misschien al iets ouder, maar daarom zeker en vast niet minder goed.

Aanbevelingen

Het aanbevelingssysteem van Netflix is meer dan geniaal. Gewoon nadat je iets bekeken hebt een rating geven, en zij doen de rest. Hoe meer ratings je geeft aan inhoud, hoe relevanter de aanbevelingen zullen zijn. Na verloop van tijd weet Netflix dus beter dan wie ook wat je leuk zal vinden en wat je graag zal zien.

Een andere manier om nog meer relevante aanbevelingen te krijgen is je voorkeuren specifiëren via de site zelf. Dit kan je doen op deze pagina of gewoon via de site zelf via ‘Kijkprofiel’ – ‘Voorkeuren’.

Prijs

Het lijkt wel alsof ik vertegenwoordiger ben van Netflix, maar het is gewoon een geniale dienst. Nóg een groot pluspunt is de prijs. Daar kan je gewoon niet omheen. Voor slechts 7,99 € per maand heb je al een basisabonnement. Voor 8,99 € per maand kan je in HD met 2 toestellen tegelijk je favoriete films en series streamen zoveel je maar wil. Voor de duidelijkheid hieronder nog even het overzicht:

NetflixPlans

Conclusie

Een volledig objectieve conclusie moet je hier niet van mij verwachten. Wat wel zeker is, is dat ik verkocht ben aan de dienst, en er zeker gebruik van ga maken. Iedereen die dat wil kan dit alles zelfs gratis 30 dagen lang testen, gewoon even je account aanmaken en de fun kan beginnen. www.netflix.be is waar je moet zijn.

Have fun!

Groeten,
Deefken

Leave a Comment